Langdurige ervaring als solide basis

Na een lange voorgeschiedenis die in 1841 begon met de dorpssmidse Van der Ploeg in Aldeboarn, werd Machinefabriek G. van der Ploeg in 1956 gevestigd in Leeuwarden. Als machine- en apparatenbouwer maakte VanderPloeg een snelle ontwikkeling door. Het bedrijf versterkte zich o.a. met gekwalificeerde lasprocessen, speciaalmachines en hoogwaardige engineering. De activiteiten breidden zich uit over diverse sectoren en markten.

In 1988 werd Nieland overgenomen, een bedrijf dat sinds 1960 met succes gespecialiseerde scheepsbouwmachines ontwikkelt en produceert. Daarmee werd de diversificatie in een groepsstructuur een feit. Met de specialisatie van Nieland is inmiddels wereldwijd een vooraanstaande positie veroverd in het koudvervormen van scheepsplaten en het buigen van profielen.

In 1994 is FOMA Engineering opgericht als dochteronderneming binnen de VanderPloeg Group. Haar specialisatie is de ontwikkeling en productie van klantspecifieke machines en matrijzen voor het spuitgieten van grote kunststofproducten.